КАКВО РАБОТЯТ БЪЛГАРИТЕ В ХОЛАНДИЯ ?

Какво работят българите в Холандия ? Това може би е въпрос, който много българи си задават преди да започнат търсене на агенция за работа в Холандия, обяви за работа в Холандия или като цяло работа в чужбина.

В Холандия са започнали работа над 20 000 българи през последните години, търсейки по-добър живот и по-добри възможности за кариера. Това не е изненада, като се има предвид, че Холандия е една от най-развитите страни в Европа и предлага голям избор от работни места в различни сектори на икономиката. В тази статия ще разгледаме най-разпространените професии на българите в Холандия. В поредица от статии ще проучим какви умения и квалификации търсят работодателите в Холандия, как се развива пазарът на труда и какви перспективи имат българите, работещи в Холандия. Тази статия е предназначена за всички, които са интересуват от работа в Нидерландия

, както и за тези, които се интересуват какво работят българите в Холандия.

Какви са популярните професии на българите в Холандия?

В Холандия има голям брой свободни работни места, на които българите могат да кандидатстват. Тези места обхващат различни области, като строителство, здравеопазване, транспорт, логистика, производство, пакетиране, селското стопанство и други. За да се намери работа в Нидерландия, най-добре е да се свържете с лицензирана агенция за работа в Холандия , която ще ви предостави подробна информация за възможностите за работа в различни сектори.

Какво работят българите в Холандия ? Дойде време да отговорим на този въпрос.

В Холандия има много работни места за чуждестранни работници и българите не са изключение. Много от тях избират да работят в различни области, като селскостопанство, строителство, логистика, здравеопазване и други. Въпреки това, има някои професии, които са по-популярни сред българите. Някои от тях са:

Работа в строителство в Холандия

Много българи работят в тази област като зидари, електротехници, водопроводчици, монтажисти на климатични системи и др. Много хора намират работа в строителство в Холандия с помоща на приятели и познати. Често те работят без трудови договори, каквито получавате когато работите чрез агенция за работа в Нидерландия.

Земеделска работа в Холандия

Да, правилно прочетохте. Има много българи, които избират да работят земеделска работа в Нидерландия. В този сектор има най-много предложения за работа в Холандия без език, а също така това е подходяща работа в Холандия за двойки.

Не винаги земеделската работа в Холандия означа работа на полето. Най-често става на въпрос за работа в Холандия на цветя, бране на краставици, бране на гъби или бране на ягоди в Холандия и др.

Това е сезонна работа в Холандия, като в повечето оранжерии сезона започва през март и приключва през ноември. Като всички оранжерии в Холандия предпочитат работници да се върнат и през следващата година. Така че от сезонна работа в Холандия това може да се превърне в постоянна и сигурна работа в Холандия.

Работа в склад или фабрика в Холандия

Холандия е една от водещите държави в Европа в областта на промишлеността и логистиката, което я прави привлекателна дестинация за работници от цял свят, в това число и от България. Работните места в складовете и фабриките са сред най-често срещаните в Холандия, като обхващат широк спектър от дейности като производство, опаковане, съхранение и разпределение на стоки.

Една от най-често срещаните обяви за работа в Холандия е позицията ордерпикер.

Работата на order picker или както му казваме в България складов работник включва събирането на заявките и подбиране на продуктите от склада, както и подготовката им за доставка. Това е целогодишна и сигурна работа в Нидерландия с много добро заплаще

Най-често се срещат два типа складове. В едните заявките за продуктите получавате с т.н. voice speaking. Когато работите с voice speaking получавата заявката посредством слушалки на английски език. Другите случай се работи със скенер, на който получавате заявките.

Представената информация за Какво работят българите в Холандия изглежда ли полезна за вас?
Можете да намерите още много полезна информация за Холандия в нашия сайт.

Какво работят българите в Холандия?

Споделете публикацията

Как се живее в Холандия ?
Информация за Холандия

Как се живее в Холандия

Как се живее в Холандия ? Холандия е една от най-популярните държави за работа в чужбина. Страната е известна с високия си жизнен стандарт, свободната

Прочети повече »